Što napraviti ako ti je u neoprenskom odijelu još uvijek hladno?

„Što odjenuti ispod neoprena?“ – često je pitanje onih koji ga prvi puta kupuju. Naravno, to je stvar osobnih preferencija – možeš odjenuti kupaće gaće, boardshorts ili pak ne odjenuti ništa. Problem nastane kada nam u neoprenu postane hladno. I što tada?

Sva neoprenska odijela su zamišljena na način da te griju i ako ispod njih ne nosiš ništa. Ako nam je prilikom odijevanja neugodno ili nam je važno da je to što udobnije, možemo nabaviti pončo. Taj odjevni predmet glasi za neizostavan dio opreme svakog ljubitelj vodenog sporta. ☺ Kao što smo već rekli, problem nastane kada nam je u neoprenu, unatoč svemu, još uvijek hladno.

RJEŠENJE!

Pogledajmo koje su prednosti termo majice odnosno ostalih termo odjevnih predmeta.

1. ZADRŽAVANJE MAKSIMALNE TOPLINE TIJELA

Termo odjeća sa svojom plišanom unutrašnjošću osigurava maksimalnu izolaciju pomoću minimalne količine tkanine.

2. POSTOJAN PREMAZ ZA ODBIJANJE VODE

Majice tog tipa su napravljene pomoću DWR (Durable water repellent) tehnologije. To je poseban materijal pomoću kojeg prekrivamo osnovnu tkaninu kako bi dulje ostala suha.

3. ELASTIČAN MATERIJAL

Materijali su iznimno rastezljivi i jako lijepo će prianjati uz tvoje tijelo, a pritom će se pobrinuti da ti i u zaista hladnoj vodi nije hladno.

4. MATERIJAL ZA MANJE NEUGODNIH MIRISA

Kod tih materijala (koje na engleskom jeziku nazivamo Odor Resistant Material) je ključno njihovo antimikrobno djelovanje. Neugodni tjelesni mirisi se pojave kada se bakterije pomiješaju sa znojem u majici. Tkanine s antimikrobnim svojstvima – poput ove, namijenjene su suzbijanju pojave bakterija.

5. NA MAJICAMA – PRIKLJUČAK ZA HLAČE

Budući da se tijekom vodenih sportova stalno krećemo koristeći cijelo tijelo, vrlo je važno da nam se majica ne povuče previsoko zbog čega nam može postati hladno u predjelu bubrega. Rješenje za taj problem je u posebnom priključku koji će majicu povezati s hlačama i tako se pobrinuti da nam nikuda ne „bježi“.

Jedno od najboljih rješenja koje ti možemo predložiti je kupnja kvalitetnog termo odijela koje zadržava maksimalnu tjelesnu toplinu. Naš prijedlog je kupnja muške termo majice O’Neill Thermo-X ili ženske termo majice O’Neill WMS Thermo-X te termo hlača.

IMAŠ LI I TI NEKI SAVJET?

Podijeli ga s nama i pomogni nekome kako mu na sljedećem kite ili SUP tripu ne bi bilo hladno. 🙂

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>