Zašto su Red Paddle najprodavanije SUP daske na svijetu?

Nije tajna da je Red Paddle Co. vodeći svjetski proizvođač SUP dasaka na napuhavanje. Engleska kompanija se naime bavi isključivo razvojem tehnologije i dizajna SUP dasaka na napuhavanje, a ta jasna usmjerenost daje odlične rezultate. Model Ride 10’6 je najprodavanija SUP daska na napuhavanje u posljednje 4 godine, a u listopadu ove godine je Red Paddle Co. primio i prestižnu nagradu struke za najbolju opremu na sajmu Paddle Expo 2014.

Pitaš se koje su zapravo prednosti SUP dasaka Red Paddle Co. i zašto se tako ističu?

  

1. PATENTIRANE RSS LETVICE POMOĆU KOJIH SUP DASKA DOBIVA DO 40% VIŠE ČVRSTOĆE

RSS letvice (The Rocker Stiffening System) predstavljaju unikatnu patentiranu inovaciju pomoću koje se čvrstoća SUP daske, zbog letvica koje su umetnute uz bočne strane, povećava do 40%. RSS letvice su dodane tanjim i duljim modelima SUP dasaka (Surf 9’2, Snapper 9’4, Sport 11′, Explorer 12’6) te svim modelima Race – u želji da bi stvorili najnapredniju natjecateljsku SUP dasku na tržištu.
RSS letvice

2. DASKE MOŽEMO NAPUHATI DO ČAK 25 PSI

Red Paddle Co. su jedine SUP daske koje možemo napuhati na 1,7 bar (25 psi), čime se njihova čvrstoća ozbiljno približava čvrstim daskama. Veća čvrstoća utječe na veću stabilnost, što ekipi iz Red Paddle Co. zasigurno daje razlog za hvalu na sav glas!

3. OBLIK PROGRESIVNOG ROCKERA OMOGUĆAVA LAKŠE SUPANJE PO NEMIRNIM VODAMA

Kada govorimo o „progresivnom rockeru“ govorimo o postepenoj zakrivljenosti SUP daske. Nosovi modela nisu podignuti samo na kraju, već se linija počinje jednakomjerno kriviti na 2/3 duljine daske. Zbog toga se SUP daska u nemirno more ne zalijeće, već klizi preko valova, što SUPanje čini stabilnijim i ugodnijim čak i u takvim uvjetima. Stabilni SUPi Red Paddle Co.

4. APSOLUTNI POBJEDNICI U TRAJNOSTI

Sup daske su izrađene od više slojeva posebnog PVC materijala (s gornje i donje strane imaju dva, a s bočnih čak četiri sloja) te zbog posebne tehnike lijepljenja zadržavaju oblik i kada su gotovo ispuhane. Sam oblik definitivno utječe na čvrstoću i posljedično na stabilnost daske. Ako se pitaš koliko sezona će tvoja SUP daska biti upotrebljiva možemo sa sigurnošću odgovoriti: „Najmanje 10!“. Zašto? Jer kompanija Red Paddle Co. postoji 10 godina i njihovi prvi modeli dasaka su još uvijek u odličnoj formi. Više o izdržljivosti možeš saznati u videu u kojem preko SUP daske prijelaze čak i traktorom.
Građa SUP daske na napuhavanje Red Paddle Co

5. iFIN sistem je prema testiranjima najbolji sistem peraja na tržištu

Sistem pričvršćenih peraja na višenamjenskim SUP daskama se je iskazao ne samo na testovima već i u svakodnevnoj praksi. Budući da su male peraje već pričvršćene nikad nećete brinuti o rezervnim dijelovima, malim vijcima i sličnom.
Fiksne peraje

6. POMOĆU „HIGH PERFORMANCE“ PUMPE SUP DASKU JEDNOSTAVNO NAPUŠITE I DO 20 PSI

Kvalitetna pumpa je vrlo važna. Proizvođači će nas prilično lako uvjeriti da su njihove SUP daske napravljene za dva puta više pritiska, no to nam neće pomoći ako SUP dasku fizički ne možemo napuhati. Red Paddle Co. je zato razvio „high performance“ pumpu pomoću koje će i djevojke s lakoćom napuhati dasku preko 20 psi, a momci i malo jače djevojke do 25 psi.
High performance pumpa